C O N C E P T

Godot
Cafe-Teatru

 
slide slide slide slide

Godot Cafe-Teatru - Concept original


Atmosferă interbelică, o scenă, un pian. Oameni așezați la mese, așteptând... un spectacol, o cântare, expoziții, întâlniri, discuții.

Unul dintre puținele spații din oraș dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezintă în fiecare seară pe scena sa artiști tineri: se joacă piese de teatru contemporan, au loc concerte, spectacole de improvizație, proiecții de film, expoziții de fotografie sau lansări de carte.
 

Inițiativa manifest a Godot Cafe-teatru, îți dorește să promoveze spectacolele independente, contemporane și puternic ancorate în realitatea de zi cu zi. Miza pe care o stabilim este aceea de a pune în scenă spectacole pe toată perioada anului pentru a dezvolta un fenomen organic de cunoaștere atât a tinerilor actori, cât și de subliniere a necesității existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România.

 

Pe scena din Blănari 14 au urcat de-a lungul timpului peste 200 de actori, muzicieni și artiști plastici. Pe lângă acestea, au avut loc deseori spectacole pentru copii, workshopuri de actorie și improvizație sau festivaluri ale școlilor de teatru. Printre producțiile cele mai îndrăgite ale teatrului se află spectacole precum: „Bullets over Lipscani”, “Carpathian Garden”, “Marea iubire a lui Sebastian”, “Freak Show”, “Masculin-Feminin”, “Ce ne spuneam când nu ne vorbim”. De asemenea, spațiul produce în mod frecvent premiere ale diferiților artiști. Printre cele mai noi premiere se numară "Gigel" de Alexandru Popa, "Era OK si la 60" cu Răzvan Vasilescu, "Creditul" de Jordi Galceran și "Sâmbătă: Averse" de Tudor Coman și Matei Lucaci-Grunberg . În timpul săptămânii, teatrul găzduiește circa 16 spectacole, de la 1 la 3 pe zi.
 

Astfel, Godot Cafe-teatru, a fost gazda unui număr impresionant de artiști care au susținut spectacole cu sala plină. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad IvanovDorina ChiriacMarius ManoleRodica MandacheŞerban Pavlu, Dan Bordeianu, Cristi Iacob, Lia Bugnar Florin Piersic JrVlad ZamfirescuDana Rogoz sau Maia Morgenstern; au concertat nume importante ca Zdob și ZdubOtros AiresA.G. WeinbergerAmaro Del,  Shukar CollectiveŞuie Paparude, The AmsterdamsNightlosers - Hanno HoeferAda Milea, Luiza ZanDan Byron, Irina Sârbu și Marius MihalacheTeodora Enache.
 

Timp de cinci ani, regizori și actori din toată țara au ales să monteze pe scena Godot Café-teatru, spațiul fiind mult mai ofertant din punct de vedere al libertății de producție. Teatrul accepta și încurajeaza textele contemporane, încercarile, viziunile regizorale îndrăznețe și conceptele tinerilor artiști. Astfel Godot Cafe-teatru, oferă ocazia absolvenților sau chiar studenților de teatru, de a juca și a-și monta propriile producții. În acest fel, a apărut Godot SubScena. Creat de tineri, pentru tineri, spațiul a devenit prima sala studio a unui teatru independent din București.

  Cumpara bilete online
Tur virtual Godot Cafe Teatru
Parteneri Godot Cafe Teatru